Ingrid de Schepper

Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Een behandeling bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper is mogelijk op maandag t/m vrijdag. Er wordt uitsluitend gewerkt op telefonische afspraak: 06 4149 3760

Lees rustig de verschillende behandelmethodes door en maak je keuze. Als je niet weet welke behandeling het beste bij je past neem gerust even contact op, dan kunnen wij samen een passende keuze maken.
Je kunt kiezen voor een massage naar keuze of een intuïtieve massage waarbij je de therapeute de vrijheid geeft om de behandeling zelf in te vullen.

Ook geef ik massages voor klachten zoals:

 • Hoofdpijn,
 • migraine,
 • carpaaltunnel,
 • frozen shoulder,
 • slijmbeursontsteking,
 • nekhernia,
 • buikpijn,
 • rugpijn
 • en
 • spierpijn
Chi-Wit Massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Chi-wit massage

Het uitgangspunt van deze bijzondere massage is je wervelkolom zien als je levensboom.

Steeds vaker komen we mensen tegen die hun buigzaamheid kwijt zijn. Dit hoeft niet altijd fysiek te zijn, dat kan het wel worden. In de wervelkolom komen zenuwen samen, deze staan in verbinding met de rest van het lichaam. Als de energie goed kan stromen door de wervelkolom werkt het door op de organen, harmoniserend. Door stress en andere oorzaken kan er veel spanning, pijn en moeheid zijn opgebouwd in de wervelkolom. Daarom is het zo belangrijk dat we leren met de stroom van het leven mee te gaan en bewust in het leven te staan. Zodat het zelfgenezend vermogen in beweging blijft.

Deze massage is een combinatie van verschillende technieken die afkomstig zijn uit Thailand, Vietnam en India en kan stevig gegeven worden. De natuurlijke lichaamsenergie gaat vrijer stromen. Ook op de mentale conditie heeft de massage een positief effect.

Heppie Kindermassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Heppie kindermassage

Kinderen waarbij de sensomotorische integratie niet goed functioneert zoals bijvoorbeeld bij autisme, DCD, ADHD, PDD-NOS, asperger, bij het syndroom van down en bij motorische en verstandelijke beperkingen hebben vaak te maken met angst en onrust.

De Heppie massage kan een manier zijn voor ouders/begeleiders om hun kind te helpen om op een ontspannen wijze deze, voor hun, vreemde wereld te beleven. Hierdoor is de massage ook geschikt voor nieuwetijdskinderen, kinderen die hoogsensitief zijn.

Doordat er bij de Heppiemassage gewerkt wordt met verschillende massagetechnieken en aromatherapie werken we direct op de zintuigen. De diverse massagetechnieken kunnen de kinderen onder andere kalmeren, lekkerder in hun vel brengen, een verbetering van de responsiviteit en contact geven, maar ook een verbetering in het verdragen van sensorische prikkels.

Tijdens de korte massage die over de kleding heen of zonder kleding uitgevoerd kan worden, dit is afhankelijk van het kind, wordt diepe druk op de grote spiergroepen en gewrichten gegeven. Tevens massage van de handen en voeten.

Als het vertrouwen er bij het kind is kan een langere lichaamsmassage worden gegeven. Ouders en verzorgers kunnen deze massage vergoed krijgen uit hun PGB.

Seniorenmassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Seniorenmassage

Massage helpt, het is positief voor zowel het lichaam als de geest.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat een regelmatige (ontspannings) massage helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van leven en bijdraagt aan een positief lichaamsbeeld. Massage laat u ervaren dat het lichaam naast pijn en ongemak ook nog heel prettig kan voelen. Het kan u helpen om uw ouder wordende lichaam beter te accepteren.

Massage voor ouderen wordt op een zachte, wijze gegeven. Met liefdevolle aandacht. Massage geeft geborgenheid en innerlijke rust. Het is ontspannend waardoor het hoge bloeddruk kan tegengaan of verminderen. Emoties verzachten en de ademhaling kalmeert. Daardoor verbetert de nachtrust. Het helpt ook de huid soepel en gezond te houden.

Het is goed voor het immuunsysteem. Het bevordert de bloedsomloop en lymfe, en ook de aanraking, het contact door een massage, is belangrijk. Dit geldt voor iedereen, maar zeker voor het emotionele welzijn van ouderen. Massage kan eenzaamheid verminderen . Het leven wordt positiever ervaren.

Bij het ouder worden verdwijnt vaak ook de souplesse en het gemak waarmee bewogen wordt. Toch is en blijft bewegen het hele leven belangrijk. Massage helpt hierbij. Het geeft verlichting bij gewrichtspijn en stijfheid van de spieren. Want hoe langer u mobiel blijft, hoe beter het lichaam kan blijven functioneren. Hierdoor kunt u langer zelfstandig blijven. Er zijn verschillende vormen van massages waarover ik u graag vrijblijvend informeer.
Variërend van een volledige lichaamsmassage tot een deelmassage van handen, voeten, hoofd, gezicht , schouder, rug, nek. De massage wordt op maat gegeven. Afhankelijk van uw wensen, wat u prettig vindt. Een deelmassage is vanaf € 25.

Continuïteit van de massage is belangrijk . 1 x per week of 1 keer per 14 dagen wordt aanbevolen. Tevens is het bespreekbaar om bij u aan huis, verzorgingshuis, verpleeghuis(overdag) de massage te geven.

Intuïtieve Massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage is een massage die helemaal is afgestemd op jouw behoefte.

Deze massage is erop gericht om je weer in balans te brengen. Je energie beter te laten stromen, het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.
De massage werkt helend en geeft verlichting doordat het hele lichaam aandacht krijgt en kan ontspannen.
Door middel van gerichte en afgestemde aanrakingen krijgt de energie in het lichaam weer de kans om te gaan stromen. Blokkades worden opgeheven en het zelfregulerend vermogen wordt hersteld. Je bent je meer bewust van jezelf en je authenticiteit.
Door de behandeling kun je in totale ontspanning en diepe rust komen. Je gedachten zullen gekalmeerd worden en lichaam en geest in balans brengen.

Een massagesessie duurt ongeveer 75 tot 90 minuten. Als je voor de eerste keer komt, bespreken we eerst kort de aanleiding van je komst, en wat je hoopt te vinden.

Kindermassage met warme kruidenstempels bij massagepraktijk Ingrid de Schepper

Kindermassage met warme kruidenstempels

Veel kinderen zijn vaak gevoelig en kwetsbaar. Om een kind weerbaar te maken en meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen is massage met speciaal afgestemde kruiden zeer heilzaam.

Het kind leert vertrouwen te krijgen en daar waar nodig probleempjes te uiten. Doordat een kind nog zo dichtbij de natuur staat reageert het bijzonder goed op deze kruiden. De kruiden hebben een aardende werking. Dat is heel belangrijk omdat het energie niveau van kinderen vaak heel erg hoog is.
De massage brengt ze weer bij hun natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstandsverhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfectie, verkoudheid werken de kruiden zeer verlichtend. Tevens werken ze ontspannend waardoor kinderen beter kunnen gaan slapen.
Kinderen worden rustig, ontspannen, krijgen meer zelfvertrouwen, de weerstand verhoogt en het bevordert het zelfgenezend vermogen.

Kinderen hebben een heel andere benadering en aanpak nodig dan volwassenen. Hun spanningsboog is korter, het effect van de massage gebeurt sneller, de behandeling duurt daarom ook minder lang. De methode is speelser. Er wordt gelachen en er gebeurt niets wat het kind niet wil. Ouders/verzorgers kunnen erbij aanwezig blijven.

Een behandeling duurt een halfuur tot drie kwartier. Bij het eerste contact is er nog een intakegesprek van ongeveer een kwartier.

Deep tissue massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Thaise deep tissue / sport massage

Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen.

Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.
De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Thaise Lymfemassage bij Massagepraktijk Egmond

Thaise lymfemassage

Een zeer effectieve massage waarbij het weer goed doorstromen van de lymfe voorop staat.

Als je geboren wordt kan je het lichaam vergelijken met een zuiver bergriviertje, echter vanaf het 5e levensjaar bouwen we afvalstoffen op en raakt het riviertje vervuild. Soms ontstaat er een waar moeras.

In onze drukke, niet altijd even gezonde, westerse maatschappij gebeurt dit helaas steeds vaker. Mensen krijgen dan klachten zowel van mentale, fysieke als psychische aard. Door middel van deze massage stimuleren we de lymfe om optimaal afvalstoffen/gifstoffen af te voeren en de rivier weer te zuiveren. Klachten en pijn verdwijnen dan. Denk aan chronische vermoeidheid, infecties, hoofdpijn, cellulitis, pijnlijke en vermoeide armen en benen etc.
Verwar dit niet met lymfe drainage, dit wordt namelijk ingezet bij een niet gezond lichaam waar vaak sprake is van lymfeoedeem en uitgeoefend wordt door o.a. fysiotherapeuten, een geheel andere behandeling dus. Er wordt met name gewerkt met onderarmen en gebruik gemaakt van drukpunten. Ritme, tempo en herhalingen in deze massage zorgen voor een maximaal effect op het lymfesysteem.

Deze stimulerende massage is tevens zeer geschikt voor mensen die bezig zijn met afvallen.

Na een lymfe massage voel je je weer evenwichtig, fris en levendig.