Ingrid de Schepper

Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Een behandeling bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper is mogelijk op maandag t/m vrijdag. Er wordt uitsluitend gewerkt op telefonische afspraak: 06 4149 3760

Lees rustig de verschillende behandelmethodes door en maak je keuze. Als je niet weet welke behandeling het beste bij je past neem gerust even contact op, dan kunnen wij samen een passende keuze maken.
Je kunt kiezen voor een massage naar keuze of een intuïtieve massage waarbij je de therapeute de vrijheid geeft om de behandeling zelf in te vullen.

Ook geef ik massages voor klachten zoals:

 • Hoofdpijn,
 • migraine,
 • carpaaltunnel,
 • frozen shoulder,
 • slijmbeursontsteking,
 • nekhernia,
 • buikpijn,
 • rugpijn
 • en
 • spierpijn
Chi-Wit Massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Chi-wit massage

Het uitgangspunt van deze bijzondere massage is je wervelkolom zien als je levensboom.

Steeds vaker komen we mensen tegen die hun buigzaamheid kwijt zijn. Dit hoeft niet altijd fysiek te zijn, dat kan het wel worden. In de wervelkolom komen zenuwen samen, deze staan in verbinding met de rest van het lichaam. Als de energie goed kan stromen door de wervelkolom werkt het door op de organen, harmoniserend. Door stress en andere oorzaken kan er veel spanning, pijn en moeheid zijn opgebouwd in de wervelkolom. Daarom is het zo belangrijk dat we leren met de stroom van het leven mee te gaan en bewust in het leven te staan. Zodat het zelfgenezend vermogen in beweging blijft.

Deze massage is een combinatie van verschillende technieken die afkomstig zijn uit Thailand, Vietnam en India en kan stevig gegeven worden. De natuurlijke lichaamsenergie gaat vrijer stromen. Ook op de mentale conditie heeft de massage een positief effect.

Heppie Kindermassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Heppie kindermassage

Kinderen waarbij de sensomotorische integratie niet goed functioneert zoals bijvoorbeeld bij autisme, DCD, ADHD, PDD-NOS, asperger, bij het syndroom van down en bij motorische en verstandelijke beperkingen hebben vaak te maken met angst en onrust.

De Heppie massage kan een manier zijn voor ouders/begeleiders om hun kind te helpen om op een ontspannen wijze deze, voor hun, vreemde wereld te beleven. Hierdoor is de massage ook geschikt voor nieuwetijdskinderen, kinderen die hoogsensitief zijn.

Doordat er bij de Heppiemassage gewerkt wordt met verschillende massagetechnieken en aromatherapie werken we direct op de zintuigen. De diverse massagetechnieken kunnen de kinderen onder andere kalmeren, lekkerder in hun vel brengen, een verbetering van de responsiviteit en contact geven, maar ook een verbetering in het verdragen van sensorische prikkels.

Tijdens de korte massage die over de kleding heen of zonder kleding uitgevoerd kan worden, dit is afhankelijk van het kind, wordt diepe druk op de grote spiergroepen en gewrichten gegeven. Tevens massage van de handen en voeten.

Als het vertrouwen er bij het kind is kan een langere lichaamsmassage worden gegeven. Ouders en verzorgers kunnen deze massage vergoed krijgen uit hun PGB.

Seniorenmassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Seniorenmassage

Massage helpt, het is positief voor zowel het lichaam als de geest.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat een regelmatige (ontspannings) massage helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van leven en bijdraagt aan een positief lichaamsbeeld. Massage laat u ervaren dat het lichaam naast pijn en ongemak ook nog heel prettig kan voelen. Het kan u helpen om uw ouder wordende lichaam beter te accepteren.

Massage voor ouderen wordt op een zachte, wijze gegeven. Met liefdevolle aandacht. Massage geeft geborgenheid en innerlijke rust. Het is ontspannend waardoor het hoge bloeddruk kan tegengaan of verminderen. Emoties verzachten en de ademhaling kalmeert. Daardoor verbetert de nachtrust. Het helpt ook de huid soepel en gezond te houden.

Het is goed voor het immuunsysteem. Het bevordert de bloedsomloop en lymfe, en ook de aanraking, het contact door een massage, is belangrijk. Dit geldt voor iedereen, maar zeker voor het emotionele welzijn van ouderen. Massage kan eenzaamheid verminderen . Het leven wordt positiever ervaren.

Bij het ouder worden verdwijnt vaak ook de souplesse en het gemak waarmee bewogen wordt. Toch is en blijft bewegen het hele leven belangrijk. Massage helpt hierbij. Het geeft verlichting bij gewrichtspijn en stijfheid van de spieren. Want hoe langer u mobiel blijft, hoe beter het lichaam kan blijven functioneren. Hierdoor kunt u langer zelfstandig blijven. Er zijn verschillende vormen van massages waarover ik u graag vrijblijvend informeer.
Variërend van een volledige lichaamsmassage tot een deelmassage van handen, voeten, hoofd, gezicht , schouder, rug, nek. De massage wordt op maat gegeven. Afhankelijk van uw wensen, wat u prettig vindt. Een deelmassage is vanaf € 25.

Continuïteit van de massage is belangrijk . 1 x per week of 1 keer per 14 dagen wordt aanbevolen. Tevens is het bespreekbaar om bij u aan huis, verzorgingshuis, verpleeghuis(overdag) de massage te geven.

Indiase hoofdmassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Indiase hoofdmassage

Het hoofd, de nek, en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Door allerlei oorzaken kan de spanning in het hoofd ophopen.

Later kan zich dat uiten in de vorm van een stijve nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval.
Bij Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagetechnieken voor gezorgd dat blokkades verminderen en voor verlichting zorgen.
Maar de effecten hiervan zijn niet louter lichamelijk. Het werkt ook op psychisch niveau doordat de geest kalmeert, ontspant en stress vermindert.

De Indiase hoofdmassage bevordert de nachtrust, versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam, pijn en stijfheid worden verlicht en stress en vermoeidheid nemen af.

Intuïtieve Massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage is een massage die helemaal is afgestemd op jouw behoefte.

Deze massage is erop gericht om je weer in balans te brengen. Je energie beter te laten stromen, het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.
De massage werkt helend en geeft verlichting doordat het hele lichaam aandacht krijgt en kan ontspannen.
Door middel van gerichte en afgestemde aanrakingen krijgt de energie in het lichaam weer de kans om te gaan stromen. Blokkades worden opgeheven en het zelfregulerend vermogen wordt hersteld. Je bent je meer bewust van jezelf en je authenticiteit.
Door de behandeling kun je in totale ontspanning en diepe rust komen. Je gedachten zullen gekalmeerd worden en lichaam en geest in balans brengen.

Een massagesessie duurt ongeveer 75 tot 90 minuten. Als je voor de eerste keer komt, bespreken we eerst kort de aanleiding van je komst, en wat je hoopt te vinden.

Japanse Gezichtsmassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Japanse gezichtsmassage

Zoals de oude meesters van de Japanse Geneeskunde zeggen: Uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht.

Het effect van Shiatsu-therapie voor het gezicht - wat Japanse gezichtsmassage in feite is - reikt aanzienlijk verder dan enkel een uiterlijke verandering. We zien niet alleen een verjonging van de gezichtshuid, maar ook een verbetering van het algehele gevoel van welbevinden, omdat de meridianen van het gezicht corresponderen met de meridianen in het gehele lichaam. Je gaat lekkerder in je vel zitten!

Een Japanse gezichtsmassage is uniek. Door intensieve ontspannende technieken op nek, schouders, hoofd en gezicht, diepe weefselmassage, zachte huidmassage, stimulatie van drukpunten en gezichtsspieren en lymfedrainage, is het verfrissende, verjongende effect na een aantal behandelingen al merkbaar.

Spanning in het hoofd vermindert, de energiestroom komt in balans, de bloedcirculatie krijgt een oppepper waardoor toevoer van voedingsstoffen en afvoer van toxines worden gestimuleerd en de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd. Hierdoor verbeteren huidconditie en het vochtgehalte. Rimpels en wallen kunnen verminderen.

Het mag duidelijk zijn dat voor een optimaal mooi resultaat het belangrijk is ook de leefregels aan te pakken. Zoals goede voeding, het drinken van voldoende water, voldoende beweging, buitenlucht en ontspanning, verantwoord zonnen en niet roken.

Verwijder van tevoren de make-up en houd er rekening mee dat het haar iets vet kan worden.

Kindermassage met warme kruidenstempels bij massagepraktijk Ingrid de Schepper

Kindermassage met warme kruidenstempels

Veel kinderen zijn vaak gevoelig en kwetsbaar. Om een kind weerbaar te maken en meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen is massage met speciaal afgestemde kruiden zeer heilzaam.

Het kind leert vertrouwen te krijgen en daar waar nodig probleempjes te uiten. Doordat een kind nog zo dichtbij de natuur staat reageert het bijzonder goed op deze kruiden. De kruiden hebben een aardende werking. Dat is heel belangrijk omdat het energie niveau van kinderen vaak heel erg hoog is.
De massage brengt ze weer bij hun natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstandsverhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfectie, verkoudheid werken de kruiden zeer verlichtend. Tevens werken ze ontspannend waardoor kinderen beter kunnen gaan slapen.
Kinderen worden rustig, ontspannen, krijgen meer zelfvertrouwen, de weerstand verhoogt en het bevordert het zelfgenezend vermogen.

Kinderen hebben een heel andere benadering en aanpak nodig dan volwassenen. Hun spanningsboog is korter, het effect van de massage gebeurt sneller, de behandeling duurt daarom ook minder lang. De methode is speelser. Er wordt gelachen en er gebeurt niets wat het kind niet wil. Ouders/verzorgers kunnen erbij aanwezig blijven.

Een behandeling duurt een halfuur tot drie kwartier. Bij het eerste contact is er nog een intakegesprek van ongeveer een kwartier.

Deep tissue massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Thaise deep tissue / sport massage

Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen.

Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.
De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Thaise Lymfemassage bij Massagepraktijk Egmond

Thaise lymfemassage

Een zeer effectieve massage waarbij het weer goed doorstromen van de lymfe voorop staat.

Als je geboren wordt kan je het lichaam vergelijken met een zuiver bergriviertje, echter vanaf het 5e levensjaar bouwen we afvalstoffen op en raakt het riviertje vervuild. Soms ontstaat er een waar moeras.

In onze drukke, niet altijd even gezonde, westerse maatschappij gebeurt dit helaas steeds vaker. Mensen krijgen dan klachten zowel van mentale, fysieke als psychische aard. Door middel van deze massage stimuleren we de lymfe om optimaal afvalstoffen/gifstoffen af te voeren en de rivier weer te zuiveren. Klachten en pijn verdwijnen dan. Denk aan chronische vermoeidheid, infecties, hoofdpijn, cellulitis, pijnlijke en vermoeide armen en benen etc.
Verwar dit niet met lymfe drainage, dit wordt namelijk ingezet bij een niet gezond lichaam waar vaak sprake is van lymfeoedeem en uitgeoefend wordt door o.a. fysiotherapeuten, een geheel andere behandeling dus. Er wordt met name gewerkt met onderarmen en gebruik gemaakt van drukpunten. Ritme, tempo en herhalingen in deze massage zorgen voor een maximaal effect op het lymfesysteem.

Deze stimulerende massage is tevens zeer geschikt voor mensen die bezig zijn met afvallen.

Na een lymfe massage voel je je weer evenwichtig, fris en levendig.

Thaise voetmassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Thaise voetmassage

Thaise voetmassage is een eenvoudige, maar effectieve natuurgeneeskundige massagetherapie. Ze is gebaseerd op de voetreflexologie.

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met alle organen, klieren en overige lichaamsgebieden. Iedere voetzool komt overeen met een lichaamshelft.

Zo zijn de lever en galblaas bijvoorbeeld alleen op de rechtervoet geprojecteerd en de milt op de linkervoet. Met andere woorden: de voetzool wordt gezien als een landkaart van het lichaam. Door de zones op de voet te masseren, prikkelt men tegelijkertijd de met deze zones corresponderende lichaamsgebieden. Hierdoor vormt een voetmassage een schaduwmassage van het hele lichaam. Ook kan via de zones in de voeten informatie afgelezen worden over de gesteldheid van lichaamsgebieden.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek op de voet die correspondeert met het betreffende orgaan of lichaamsdeel wordt pijnlijk. De pijnlijke plek ontstaat doordat de energiedoorstroming in het betreffende gebied niet goed meer is. Daardoor vermindert de doorbloeding en de lymfedoorstroming. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet goed worden afgevoerd en bereiken minder voedingsstoffen het gebied. Dit proces werkt degenererend en gaat zichzelf versterken.

Tijdens een voetmassage activeert de masseur de doorbloeding en lymfestroom. De blokkade wordt hierdoor doorbroken en daarmee het proces van afbraak. Afvalstoffen worden verwijderd en nieuwe bouwstoffen kunnen de plaats van bestemming weer bereiken. Thaise voetmassage bevordert en verbetert de bloedsomloop in de voeten en onderbenen, vermindert pijn, stimuleert de organen om goed te werken en werkt preventief.

Tenslotte werkt een voetmassage heel ontspannend. Doordat de voeten het verst van het hoofd vandaan liggen, haalt een voetmassage je letterlijk uit je hoofd. Een voetmassage brengt je met andere woorden weer met beide benen op de grond. Bij mensen die niet kunnen slapen omdat ze teveel in hun hoofd zitten, kan een voetmassage een perfect slaapmiddel zijn.

Thaise voetreflex onderscheidt zich van onze Westerse methode door het werken met de Thaise Sabai-olie en massagestokje op de diverse zones van de voet. Eerst worden de voeten voorbereidt op de eigenlijke reflexmassage met de Thaise opwarmtechniek. Deze bestaat uit diverse ontspanningsgrepen. Vervolgens worden de verschillende zones met de daarbij behorende organen en reflexpunten aangepakt.
Thaise voetmassage wordt toegepast om stress en spanningen te verminderen en de werking van de organen, klieren en overige lichaamsdelen te verbeteren. De manier waarop de masseur met vingers, duimen en handen masseert en het speciale stokje dat de masseur gebruikt om de voeten nog optimaler te activeren, is binnen de voetmassage uniek.