Massagepraktijk
Ingrid de Schepper

Massages


Lees rustig de verschillende behandelmethodes door en maak je keuze. Als je niet weet welke behandeling het beste bij je past neem gerust even contact op, dan kunnen wij samen een passende keuze maken.
Je kunt kiezen voor een massage naar keuze of een intuïtieve massage waarbij je de therapeute de vrijheid geeft om de behandeling zelf in te vullen.

Een behandeling is mogelijk op maandag t/m vrijdag. Er wordt uitsluitend gewerkt op telefonische afspraak:

☎ 06 4149 3760


Silk Secret massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Silk Secret massage

De helende werking van zijde is lang een geheim gebleven... In de Silk Secret behandeling worden de cocons van zijderupsen met alle positieve eigenschappen van zijde benut.

Serine, een aminozuur uit de cocon van de zijderups, is vochtinbrengend. En fibroïne, een bestanddeel van zijde, herstelt de huidstructuur en vertraagt de vorming van rimpels. De zijderups maakt zijn cocon van zijdedraad met behulp van de kleefstof sericine. Deze stof heeft de eigenschap om als het ware dode huidcellen te binden, waardoor het ook goed gebruikt kan worden als scrubmiddel. In tegenstelling tot de cocons die voor de zijde industrie worden gebruikt, worden voor deze behandeling uitsluitend cocons gebruikt waarvan de rupsen zijn uitgekomen en hun cocon dus niet meer nodig hebben.
Eerst wordt de huid behandeld met een reinigingsmelk. Nadat de huid is behandeld met een reinigingsmelk worden vier cocons om de vingers gedaan en met roterende bewegingen worden het decolleté, de hals en het gezicht behandeld. Met deze cocons wordt de huid gescrubd.
Na deze scrub behandeling volgt een massage met zijdestempels. De kruiden en de zijde zijn op elkaar afgestemd om zo een nog beter resultaat aan de huid te geven. De helende werking van zijde is lang een geheim gebleven...
Na de scrub behandeling wordt de huid met een warme kompresdoek verfrist. Dan wordt met lange effleurages warme rijstbrandolie op de huid aangebracht. Vervolgens wordt de huid met warme zijdestempels gemasseerd. De zijdestempels zijn speciaal voor deze behandeling samengesteld en bevatten vier ingrediënten die de huid revitaliseren en hem zijn vitaliteit en spankracht teruggeven, te weten kokosvlokken, limoenschil, limoenblad en mangosteen. Er wordt afgesloten met een hoofdmassage.

Heppie Kindermassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Heppie kindermassage

Kinderen waarbij de sensomotorische integratie niet goed functioneert zoals bijvoorbeeld bij autisme, DCD, ADHD, PDD-NOS, asperger, bij het syndroom van down en bij motorische en verstandelijke beperkingen hebben vaak te maken met angst en onrust.

De Heppie massage kan een manier zijn voor ouders/begeleiders om hun kind te helpen om op een ontspannen wijze deze, voor hun, vreemde wereld te beleven. Hierdoor is de massage ook geschikt voor nieuwetijdskinderen, kinderen die hoogsensitief zijn.

Doordat er bij de Heppiemassage gewerkt wordt met verschillende massagetechnieken en aromatherapie werken we direct op de zintuigen. De diverse massagetechnieken kunnen de kinderen onder andere kalmeren, lekkerder in hun vel brengen, een verbetering van de responsiviteit en contact geven, maar ook een verbetering in het verdragen van sensorische prikkels.

Tijdens de korte massage die over de kleding heen of zonder kleding uitgevoerd kan worden, dit is afhankelijk van het kind, wordt diepe druk op de grote spiergroepen en gewrichten gegeven. Tevens massage van de handen en voeten.

Als het vertrouwen er bij het kind is kan een langere lichaamsmassage worden gegeven. Ouders en verzorgers kunnen deze massage vergoed krijgen uit hun PGB.

Indiase hoofdmassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Indiase hoofdmassage

Het hoofd, de nek, en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Door allerlei oorzaken kan de spanning in het hoofd ophopen.

Later kan zich dat uiten in de vorm van een stijve nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval.
Bij Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagetechnieken voor gezorgd dat blokkades verminderen en voor verlichting zorgen.
Maar de effecten hiervan zijn niet louter lichamelijk. Het werkt ook op psychisch niveau doordat de geest kalmeert, ontspant en stress vermindert.

De Indiase hoofdmassage bevordert de nachtrust, versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam, pijn en stijfheid worden verlicht en stress en vermoeidheid nemen af.

Intuïtieve Massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage is een massage die helemaal is afgestemd op jouw behoefte.

Deze massage is erop gericht om je weer in balans te brengen. Je energie beter te laten stromen, het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.
De massage werkt helend en geeft verlichting doordat het hele lichaam aandacht krijgt en kan ontspannen.
Door middel van gerichte en afgestemde aanrakingen krijgt de energie in het lichaam weer de kans om te gaan stromen. Blokkades worden opgeheven en het zelfregulerend vermogen wordt hersteld. Je bent je meer bewust van jezelf en je authenticiteit.
Door de behandeling kun je in totale ontspanning en diepe rust komen. Je gedachten zullen gekalmeerd worden en lichaam en geest in balans brengen.

Japanse Gezichtsmassage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Japanse gezichtsmassage

Zoals de oude meesters van de Japanse Geneeskunde zeggen: Uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht.

Het effect van Shiatsu-therapie voor het gezicht - wat Japanse gezichtsmassage in feite is - reikt aanzienlijk verder dan enkel een uiterlijke verandering. We zien niet alleen een verjonging van de gezichtshuid, maar ook een verbetering van het algehele gevoel van welbevinden, omdat de meridianen van het gezicht corresponderen met de meridianen in het gehele lichaam. Je gaat lekkerder in je vel zitten!

Een Japanse gezichtsmassage is uniek. Door intensieve ontspannende technieken op nek, schouders, hoofd en gezicht, diepe weefselmassage, zachte huidmassage, stimulatie van drukpunten en gezichtsspieren en lymfedrainage, is het verfrissende, verjongende effect na een aantal behandelingen al merkbaar.

Spanning in het hoofd vermindert, de energiestroom komt in balans, de bloedcirculatie krijgt een oppepper waardoor toevoer van voedingsstoffen en afvoer van toxines worden gestimuleerd en de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd. Hierdoor verbeteren huidconditie en het vochtgehalte. Rimpels en wallen kunnen verminderen.

Het mag duidelijk zijn dat voor een optimaal mooi resultaat het belangrijk is ook de leefregels aan te pakken. Zoals goede voeding, het drinken van voldoende water, voldoende beweging, buitenlucht en ontspanning, verantwoord zonnen en niet roken.

Verwijder van tevoren de make-up en houd er rekening mee dat het haar iets vet kan worden.

Kindermassage met warme kruidenstempels bij massagepraktijk Ingrid de Schepper

Kindermassage met warme kruidenstempels

Veel kinderen zijn vaak gevoelig en kwetsbaar. Om een kind weerbaar te maken en meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen is massage met speciaal afgestemde kruiden zeer heilzaam.

Het kind leert vertrouwen te krijgen en daar waar nodig probleempjes te uiten. Doordat een kind nog zo dichtbij de natuur staat reageert het bijzonder goed op deze kruiden. De kruiden hebben een aardende werking. Dat is heel belangrijk omdat het energie niveau van kinderen vaak heel erg hoog is.
De massage brengt ze weer bij hun natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstandsverhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfectie, verkoudheid werken de kruiden zeer verlichtend. Tevens werken ze ontspannend waardoor kinderen beter kunnen gaan slapen.
Kinderen worden rustig, ontspannen, krijgen meer zelfvertrouwen, de weerstand verhoogt en het bevordert het zelfgenezend vermogen.

Kinderen hebben een heel andere benadering en aanpak nodig dan volwassenen. Hun spanningsboog is korter, het effect van de massage gebeurt sneller, de behandeling duurt daarom ook minder lang. De methode is speelser. Er wordt gelachen en er gebeurt niets wat het kind niet wil. Ouders/verzorgers kunnen erbij aanwezig blijven.

Een behandeling duurt een halfuur tot drie kwartier. Bij het eerste contact is er nog een intakegesprek van ongeveer een kwartier.

Deep tissue  massage bij Massagepraktijk Ingrid de Schepper

Thaise deep tissue / sport massage

Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen.

Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.
De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Thaise Lymfemassage bij Massagepraktijk Egmond

Thaise lymfemassage

Een zeer effectieve massage waarbij het weer goed doorstromen van de lymfe voorop staat.

Als je geboren wordt kan je het lichaam vergelijken met een zuiver bergriviertje, echter vanaf het 5e levensjaar bouwen we afvalstoffen op en raakt het riviertje vervuild. Soms ontstaat er een waar moeras.

In onze drukke, niet altijd even gezonde, westerse maatschappij gebeurt dit helaas steeds vaker. Mensen krijgen dan klachten zowel van mentale, fysieke als psychische aard. Door middel van deze massage stimuleren we de lymfe om optimaal afvalstoffen/gifstoffen af te voeren en de rivier weer te zuiveren. Klachten en pijn verdwijnen dan. Denk aan chronische vermoeidheid, infecties, hoofdpijn, cellulitis, pijnlijke en vermoeide armen en benen etc.
Verwar dit niet met lymfe drainage, dit wordt namelijk ingezet bij een niet gezond lichaam waar vaak sprake is van lymfeoedeem en uitgeoefend wordt door o.a. fysiotherapeuten, een geheel andere behandeling dus. Er wordt met name gewerkt met onderarmen en gebruik gemaakt van drukpunten. Ritme, tempo en herhalingen in deze massage zorgen voor een maximaal effect op het lymfesysteem.

Deze stimulerende massage is tevens zeer geschikt voor mensen die bezig zijn met afvallen.

Na een lymfe massage voel je je weer evenwichtig, fris en levendig.